Zintens zet in op innovatief arbeidsdiagnostisch onderzoek bij hersenaandoeningen

17 oktober 2023

Zintens is verheugd de aftrap van het wetenschappelijk onderzoeksproject Arbeidsdiagnostisch Onderzoek (ADIO) bij hersenaandoeningen aan te kondigen. Sinds september werkt het projectteam aan de (her)ontwikkeling en validatie van een arbeidsdiagnostisch onderzoek dat gericht is op het in kaart brengen van cognitieve problemen in werksituaties bij mensen met hersenaandoeningen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het re-integratieproces.

1697539237383

Het toegewijde projectteam bestaat uit:

- Ruth van Asselt (PhD-student): Ruth verwelkomt de uitdaging om haar expertise in te zetten en bij te dragen aan de wetenschappelijke vooruitgang van het onderzoek.
- Dr. Nikita Frankenmolen, Dr. Marit Sanders en Dr. Dirk Bertens: Deze professionals, werkzaam binnen de onderzoekslijn cognitieve revalidatie van Klimmendaal Revalidatiespecialisten, zullen een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling en validatie van het arbeidsdiagnostisch onderzoek.
- Prof. Dr. Joukje Oosterman: Als promotor van de afdeling Neuro- en Revalidatiepsychologie van de Radboud University en Donders Institute for Brain, Cognition, and Behaviour, brengt Prof. Dr. Oosterman haar uitgebreide ervaring en deskundigheid in.
- Anne Hendriks (Zintens): Als vertegenwoordiger van de arbeidsrevalidatieafdeling Zintens zal arbeidsadviseur Anne Hendriks nauw samenwerken om de link tussen onderzoek en praktijk te waarborgen.
- Vera Verhage: Het patiëntperspectief wordt vertegenwoordigd door Vera Verhage, een waardevol lid van de wetenschapscommissie van Klimmendaal.

Het onderzoek wordt in samenwerking met Revion uitgevoerd en is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidie van de Hersenstichting.

Het project is met groot enthousiasme gestart, en de plannen voor het eerste onderzoek, gericht op het in kaart brengen van de behoeften van stakeholders voor de invulling van het arbeidsdiagnostisch onderzoek, worden momenteel geconcretiseerd.

ISO 9001 HKZ