Tekstgrootte: Voorkeuren

Effectonderzoek

Wij vinden het belangrijk om de resultaten van de behandelprogramma’s van Zintens te meten. We willen graag weten wat het effect is van onze inspanningen en die van onze cliënten. Daarnaast willen we graag weten hoe we onszelf kunnen verbeteren.

Effectonderzoek multidisciplinaire arbeidstraining
Drie onderzoekers van Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) analyseerden vorig jaar de multidisciplinaire arbeidstraining van Zintens. Zij onderzochten de effectiviteit van de training op cliënten met langdurige of chronische klachten aan het houding- en bewegingsapparaat zonder duidelijke medische oorzaak. Wat bleek? De arbeidstraining had bij deze groep een duidelijk positief effect op het terugdringen van ziekteverzuim op de korte én lange termijn. De resultaten van het onderzoek:

  • De arbeidstraining bevordert de terugkeer naar werk.
  • ​De arbeidstraining heeft een positief effect op het terugdringen van ziekteverzuim.
  • Het geringe ziekteverzuim van de onderzochte cliënten geldt voor de korte én de lange termijn.
  • Bijna 75% van de cliënten is na de arbeidstraining weer duurzaam aan het werk.

Momenteel is een nieuwe groep onderzoekers van de HAN vervolgonderzoek aan het doen. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn, maken we ze via deze website bekend.

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal