Tekstgrootte: Voorkeuren

Multidisciplinaire arbeidstraining

U weet allang dat chronische klachten ingewikkelder zijn dan een acute klacht die wat lang duurt. In het proces van chroniciteit spelen ingewikkelde neurologische processen bij uw cliënt een rol. Gedachten en gedrag van uw cliënt zijn van invloed op het bestaan en verloop van deze klachten.

In de interdisciplinaire arbeidstraining nemen wij uw cliënt serieus en begeleiden wij hem stap voor stap naar normaal functioneren thuis en op het werk. Het doel is dan ook vrijwel altijd dat deze cliënten terugkeren naar hun eigen werk bij hun eigen werkgever. In de training ligt een sterk accent op cognitieve gedragstherapie en het opbouwen van activiteiten volgens twee principes:

  • graded exposure: geleidelijke blootstelling aan die activiteiten waarvoor in de loop der tijd angst of spanning opgebouwd is.
  • graded activity: geleidelijke opbouw van activiteiten, een principe uit de topsport.

Een voorbeeld
Een verpleegkundige verzuimt vanwege lage rugklachten. Hier heeft ze al vaker last van gehad, u merkt dat ze langzamerhand het vertrouwen verliest dat dit weer goed gaat komen. Medisch gezien is er geen diagnose gesteld. In gesprek met haar hoort u dat ze steeds minder actief is en haar angst dat het zo zal blijven. U verwijst haar voor een QuickScan bij Zintens waarna een interdisciplinaire arbeidstraining volgt. Hierin komt ze stap voor stap tot een beter inzicht in haar functioneren. Ze bouwt geleidelijk haar belastbaarheid weer op en gaat tijdens de training weer aan het werk. Deze training duurt 15 weken, na afloop daarvan is ze weer met vertrouwen en plezier aan het werk.

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal