Tekstgrootte: Voorkeuren

SportVariant

Heeft u een lichamelijke beperking of chronische aandoeningen wilt u graag blijven bewegen en sporten? Kunt u hiervoor (nog) niet bij een reguliere sportvereniging terecht? Om zowel volwassenen als kinderen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid te bieden op plezierige wijze te sporten is Zintens SportVariant opgericht.

Waarom Zintens SportVariant?
Wanneer u een lichamelijke beperking heeft kan het soms moeilijk zijn om aan te sluiten bij een reguliere sportvereniging. Dit kan praktische redenen hebben, bijvoorbeeld omdat de vereniging niet over een toereikende accommodatie of aangepaste sportmaterialen beschikt. Maar ook andere redenen kunnen een rol spelen, wanneer u bijvoorbeeld graag sport met andere mensen met een lichamelijke beperking of wilt sporten met de juiste begeleiding. Zintens SportVariant beschikt over de juiste faciliteiten en deskundigheid en biedt u de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te sporten.

Aangepast sporten voor alle leeftijden
Zintens SportVariant biedt aangepaste sport-, spel- en bewegingsactiviteiten aan volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. Iedereen kan binnen zijn of haar eigen mogelijkheden, staand, zittend of lopend, meedoen aan de bewegingsactiviteiten van Zintens SportVariant. De activiteiten vinden plaats in een zaal of zwembad. Zintens SportVariant is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten. Alle aangepaste faciliteiten en materialen zijn aanwezig en u wordt deskundig begeleid door bewegingsagogen/psychomotorisch therapeuten van Klimmendaal.

Begeleiding naar een sportvereniging
De therapeuten van SportVariant begeleiden u of uw kind graag naar een reguliere reguliere sportvereniging of een anders passende bewegingsactiviteit.

Edwin van de Sar Foundation
We werken samen met de Edwin van de Sar Foundation. Deze stichting zet 'bewegen' voor patiënten met hersenletsel in als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. De financiële steun van de Foundation houdt de abonnementskosten voor sporten bij Zinten SportVariant zo laag mogelijk.

Afbeelding: Logo Van de Sar foundation

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal