Tekstgrootte: Voorkeuren

Revalideren met de GRAIL of het Looplab
Zintens beschikt over innovatieve technieken die kunnen worden ingezet voor diagnostiek, advies en revalidatiebehandeling. Bijvoorbeeld de GRAIL en het Looplab. Hieronder vindt u meer informatie over de beide systemen.

De GRAIL
De GRAIL (Gait Realtime Analysis Interactive Lab) is een systeem dat bestaat uit een loopband met krachtenplatform en een enorm panoramisch scherm van 180 graden. Er worden tijdens de behandeling met de GRAIL uiteenlopende levensechte simulaties nagebootst met gevarieerde uitdagingen, die passen bij het behandeldoel van de patiënt.

Wanneer de patiënt actief is op de loopband met de opdrachten die de GRAIL op een uitdagende manier voorschotelt, is hij omringd door een panoramisch scherm. Met deze levensechte omgeving en de spelelementen stimuleren we de patiënt om de grenzen van het bewegen op te zoeken, waardoor we hem helpen om die stappen te zetten in het revalidatieproces. De GRAIL wordt zowel ingezet om de bewegingen de analyseren als voor het revalideren zelf. Meer informatie over De GRAIL vindt u in deze folder en in onderstaande video.


Het Looplab
Voor of tijdens een revalidatietraject kan het belangrijk zijn om inzicht te krijgen in de manier waarop bepaalde bewegingen worden uitgevoerd. U kunt een patiënt daarom doorverwijzen voor een bewegingsanalyse in het Looplab van Klimmendaal. Een bewegingsanalyse kan uit verschillende onderdelen bestaan, namelijk:
- Bewegingsregistratie, om te analyseren hoe de patiënt beweegt.
- Krachtmeting, om de krachten te meten die door de gewrichten lopen wanneer de voet(en) worden neerzet. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij het evalueren van spalken, prothesen en schoenen.
- Spieractiviteitmeting, er wordt gekeken of de spieren op het juiste moment en op de juiste manier actief en of er een goede samenwerking tussen de spieren is.

De opnamen en alle gegevens die door de apparatuur verzameld zijn, worden op de computer opgeslagen en daarna geanalyseerd. We kunnen vooraf meten om te kijken welke behandeling er ingezet dient te worden maar we kunnen ook tussentijds meten om te kijken of een behandeling effect heeft. Na de analyse zal met de patiënt besproken worden hoe de vervolgbehandeling eruit gaat zien.

Contact
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de GRAIL of het Looplab? Neemt u dan contact op met het secretariaat van Zintens via zintens@klimmendaal.nl of telefoonnummer 026-3526259.

 

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal