Tekstgrootte: Voorkeuren

Sportcentrum Zintens

Bij Sportcentrum Zintens kunt u in een beschermde setting sporten onder begeleiding van professionele behandelaars. Speciaal voor mensen met bepaalde diagnoses of chronische ziekten leveren de sporttrainingen van Zintens een belangrijke bijdrage voor, tijdens of na de revalidatiebehandeling op Klimmendaal.

Fitnesstraining
De fitnesstraining is geschikt voor volwassenen die in staat zijn om groepsgewijs met enige begeleiding gebruik te maken van reguliere fitnessapparatuur. Ook voor rolstoelgebruikers hebben wij diverse apparaten beschikbaar. Naar keuze wordt u begeleid door een fysiotherapeut en/of bewegingsagoog.

Voordat u start met de fitnesstraning, heeft u eerst een intake met een van onze fysiotherapeuten. Op basis van deze intake stellen we samen met u een individueel trainingsprogramma samen.

Het sportcentrum van Zintens heeft naast cardio- en krachtapparaten ook een Kinesis-wand. Via deze bijzondere wand is het mogelijk voor iedere cliënt om bijna alle spieren te trainen, ondanks lichamelijke beperkingen.

Zwemtraining
De zwemtrainingen zijn bij uitstek geschikt voor volwassenen die zich te laag belastbaar achten om op het droge te trainen. Deelnemers dienen daarbij wel in staat te zijn om zelfstandig te functioneren in het water. Zij worden begeleid door een gespecialiseerde zwemtrainer.

De zwemtraining bestaat uit een warming-up, training en cooling-down. De training wisselt elke week en bestaat uit bijvoorbeeld auqa-joggen, of trainen met attributen zoals gewichten of plankjes.

De kosten voor de specialistische sporttrainingen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen kan het zijn dat uw werkgever bereid is te betalen. Wilt u weten wat de kosten zijn van de training van uw keuze, klik dan hier. De openingstijden van Sportcentrum Zintens vindt u hier.
 

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal