Tekstgrootte: Voorkeuren

03-10-2014Specialistische sporttrainingen

Zintens, onderdeel van RMC Groot Klimmendaal

Zintens stopt met het aanbieden van algemene fitnessmogelijkheden voor particulieren en specialiseert zich vanaf nu op fitnesstrainingen en zwemtrainingen voor specifieke doelgroepen. Teammanager Ap Hilhorst: “We gaan ons vanaf nu focussen op dat waar we goed in zijn en laten algemene trainingen over aan andere aanbieders binnen Arnhem.

Uit het dalende aantal reguliere aanmeldingen maken we op dat de algemene cliënt geen budget over heeft voor onze begeleiding en ervaring met minder belastbare cliënten. Aan de andere kant hebben we vaste cliënten die juist om onze specialistische begeleiding vragen en het prettig vinden om in een beschermde sportsetting te werken aan hun fysieke belastbaarheid.”

Fitnesstrainingen en zwemtrainingen
Ap Hilhorst legt uit: “Daarom bieden we vanaf nu binnen Zintens alleen nog specialistische sporttrainingen aan. Onze cliënten kunnen kiezen uit twee mogelijkheden: fitnesstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsagoog en zwemtraining onder begeleiding van een specialistische zwemtrainer. Deze trainingen kunnen voor cliënten met bepaalde diagnoses of chronische ziekten een belangrijke bijdrage leveren voor, tijdens of na de revalidatiebehandeling op Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal.”

Voor wie zijn de fitnesstrainingen geschikt?
“Zo zijn onze fitnesstrainingen geschikt voor volwassenen die in staat zijn om groepsgewijs met enige begeleiding gebruik te maken van reguliere fitnessapparatuur. Ook voor rolstoelgebruikers zijn verschillende geschikte apparaten aanwezig. Indien nodig wordt de fitnesstraining vooraf gegaan door een intake met een fysiotherapeut. Met iedere cliënt wordt een individueel trainingsprogramma samengesteld.”

Voor wie zijn de zwemtrainingen geschikt?
“De zwemtrainingen worden over het algemeen gevolgd door volwassenen die zich te laag belastbaar achten om op het droge te trainen. Deelnemers dienen in staat te zijn om zelfstandig te functioneren in het water.”

Ap Hilhorst sluit af: “De kosten voor de specialistische sporttrainingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over de prijzen en het aanmelden voor de training van uw keuze, kunt u vrijblijvend terecht bij het secretariaat van Zintens via telefoon 026- 352 62 59 of e- mail zintens@grootklimmendaal.nl. U bent van harte welkom bij Zintens, zoals altijd gedreven door vooruitgang. Uw vooruitgang!”

uitgelicht_4

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal