Tekstgrootte: Voorkeuren

07-12-2017Serious gaming for Serious Request

Serious gaming for Serious Request

Het team van de GRAIL in Klimmendaal Arnhem heeft medewerkers uitgedaagd om in actie te komen voor Serious Request 2017. Na een donatie gaan medewerkers en teams de uitdaging aan om de hoogste score te halen in een spel dat op de GRAIL wordt uitgevoerd. Het team dat het beste presteert krijgt de titel GRAIL MASTER 2017.

De actie heeft een eigen actiepagina, waar donaties kunnen worden gedaan.

GRAIL
De GRAIL is een systeem dat bestaat uit een loopband met krachtenplatform en een enorm panoramisch scherm van 180 graden. Op het scherm wordt een virtuele omgeving getoond, waarbinnen men in spelvorm kan trainen. Zo kan bijvoorbeeld een industriële omgeving worden nagebootst maar ook een bos, of een berglandschap.

Er worden tijdens de behandeling met de GRAIL uiteenlopende situaties nagebootst met gevarieerde uitdagingen, die passen bij het behandeldoel van de patiënt. De bewegingen van de patient worden vastgelegd op camera’s door de markers die op het lichaam van de cliënt worden aangebracht.

De GRAIL wordt gebruikt voor revalidatiebehandelingen bij patiënten die problemen ondervinden tijdens het lopen. Denk hierbij aan patiënten met bijvoorbeeld Parkinson, Multiple Sclerose of een vorm van hersenletsel, maar ook cliënten met een prothese hebben veel aan een revalidatiebehandeling met de GRAIL.

uitgelicht_4

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal