Tekstgrootte: Voorkeuren

26-03-2015Nieuw bij RMC Groot Klimmendaal: visuele screening

Nieuw bij RMC Groot Klimmendaal: visuele screening

Vanaf maart 2015 kunnen cliënten van RMC Groot Klimmendaal een visuele screening krijgen op onze locatie aan de Heijenoordseweg in Arnhem, als blijkt dat zichtproblemen meespelen tijdens het revalidatieproces. De screening is een onderzoek waarbij vastgesteld wordt of er sprake is van een visuele beperking en hoe de zorg en eventuele behandeling hiervan ingevuld kan worden. De screening is mogelijk voor zowel volwassen als jonge cliënten.

RMC Groot Klimmendaal voert de screening niet zelf uit. Dit laten we over aan gespecialiseerde medewerkers van Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Deze specialisten houden voortaan maandelijks spreekuur binnen RMC Groot Klimmendaal in gebouw A op onze locatie Heijenoordseweg in Arnhem.

Hoe komt een cliënt in aanmerking voor de visuele screening?
De cliënt bespreekt zijn visuele klachten met de revalidatiearts. Op basis van dit gesprek kan de revalidatiearts besluiten de cliënt door te verwijzen naar de visuele screening van Visio. De cliënt mag binnen een maand naar het spreekuur van Visio binnen RMC Groot Klimmendaal.

uitgelicht_4

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal