Tekstgrootte: Voorkeuren

13-11-2019Eerste Zintens Open Dag voor zorgprofessionals een succes

Op 10-10 organiseerde Zintens een Open Dag voor zorgprofessionals uit de regio. Voor de bezoekende arbo-artsen, verzekeringsartsen, specialisten, arbeidsdeskundigen, en andere deskundigen was er een gevarieerd programma. Zo hield klinisch neuropsycholoog Dirk Bertens een sessie over arbeidsrevalidatie na hersenletsel. Revalidatiearts Eleonore Verhaak sprak over het nut van Vroege Interventie bij SOLK. (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Er was veel belangstelling voor de rondleidingen naar de werkplaats arbeidsrevalidatie en naar het Looplab en de GRAIL. Een aantal deelnemers heeft zelf de GRAIL kunnen ervaren. Iets dat zowel informatief  als met vlagen heel grappig was. “Als je op die loopband staat en er steeds een nieuwe taak bij komt of je wordt even uit balans gebracht snap je ineens heel goed hoe onze cliënten zich soms voelen. Ik vond dat echt even een leermoment.” gaf één van de bezoekende arbeidsdeskundigen aan.

 

Ook de presentaties en casuïstiekbesprekingen bij Zintens op de eerste verdieping werden goed bezocht. Eén van de bezoekers: “De laagdrempeligheid was fijn, ik kon gericht  vragen stellen en kreeg dan ook échte antwoorden.”

 

Veel bezoekers waren blij verrast over de veelzijdigheid van de dienstverlening van Zintens. Ook het nut van de diagnostische kant van de GRAIL was voor veel fysiotherapeuten direct duidelijk. “Je kunt heel precies duiden waar iemands knelpunten zitten en dat als basis voor een werkhervattingsplan gebruiken.”

 

In de enquête die achteraf onder de bezoekers werd gehouden werd de Open Dag gewaardeerd met een 8,4. Bezoekers gaven aan dat wat hen betreft de dag nog veel langer had mogen duren. Er is veel te zien en te horen. “Vooral de combinatie tussen de kennis in de sessies en de praktijk vond ik erg goed.” Ook het team dat de Open Dag organiseerde is enthousiast: Zintens manager Eva Alink: “Na het lezen van de reacties weet ik: we gaan dit volgend jaar weer organiseren. En dan kijken we ook naar de mogelijkheid tot accreditatie. Zintens vindt het samenwerken met zorgprofessionals van groot belang. Zó houden we samen mensen aan het werk, of zoeken we samen naar passende oplossingen.”

uitgelicht_4

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal