Tekstgrootte: Voorkeuren

13-08-2015Augustus Ice Bucket Maand

Augustus Ice Bucket Maand

Zolang er geen geneesmiddel is tegen ALS, gaat Stichting ALS Nederland door met de Ice Bucket Challenge. Daarom is augustus wereldwijd uitgeroepen tot Ice Bucket maand.

Het begon allemaal in 2014 in Boston, waar Pete Frates de diagnose ALS kreeg. Om bekendheid te creëren voor de ziekte besloot hij een emmer met ijswater over zich heen te storten en daarmee zijn oude honkbal teamgenoten van het Boston College Baseball team uit te dagen om hetzelfde te doen. De Ice Bucket Challenge was geboren.

ALS-team van RMC Groot Klimmendaal
De Ice Bucket Challenge waaide over naar Nederland en werd uiteindelijk wereldwijd een ongekend succes! Ook het ALS-team van RMC Groot Klimmendaal nam deel aan de actie: het filmpje hierover kunt u op deze pagina op Youtube bekijken.

Vanaf 13 augustus 2014, vandaag precies een jaar geleden, gooide bekend en onbekend Nederland een emmer ijswater over zich heen. De donaties stroomden binnen. In Nederland was de opbrengst van de Ice Bucket Challenge 2014 maar liefst 2 miljoen euro.

Opbrengst en besteding
Met dit geld heeft Stichting ALS Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS kunnen ondersteunen en zich daarnaast kunnen richten op initiatieven die de zorg en kwaliteit van het leven van ALS-patiënten en hun omgeving verbeteren. De projecten zijn te bekijken op deze webpagina van de stichting.

Na de Ice Bucket Challenge heeft de stichting bovendien korte, informatieve filmpjes gemaakt om de bekendheid van ALS te vergroten. Voor het bekijken van de filmpjes en voor meer informatie over Stichting ALS Nederland, kunt u terecht op de website van de stichting via www.als.nl.

uitgelicht_4

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal