Apeldoorns Sportakkoord: Sport en bewegen voor iedereen

2 december 2020

Apeldoorns Sportakkoord: Sport en bewegen voor iedereen

Op vrijdag 18 september is het Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn ondertekend door bijna zeventig sportverenigingen, onderwijsinstanties en (maatschappelijke) organisaties. Alle partijen, waaronder ook Klimmendaal, hebben als doel sport en bewegen toegankelijk te maken voor alle Apeldoorners.

Het Apeldoorns Sportakkoord bestaat uit verschillende deelakkoorden. In het tweede deelakkoord, ‘Sport en bewegen voor iedereen’, is beschreven dat de gemeente Apeldoorn samen met sport- en beweegaanbieders, zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijsinstellingen, belangenverenigingen en landelijke kennisinstituten gaat werken aan een sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking. Binnen Klimmendaal zal de productspecialist Sport & Bewegen daar in samenwerking met Zintens SportVariant een bijdrage aan leveren.Niet iedereen kan zomaar een zwembad/ sportschool binnen lopen of zich aanmelden bij een sportvereniging. Sommigen hebben daarbij extra begeleiding nodig. Vooral kinderen met een beperking kunnen vaak extra ondersteuning gebruiken omdat zij nog moet ontdekken wat bij ze past. Klimmendaal wil dat iedereen op zijn/ haar niveau en zo dicht mogelijk bij huis kan bewegen, en zoekt graag samen met de patiënt, al dan niet met externe samenwerkingspartners, naar een geschikte plek om te kunnen (blijven) bewegen.

Met de ondertekening van het Apeldoorns Sportakkoord is de samenwerking met sportpartners in Apeldoorn nog eens extra benadrukt en gaan alle partijen vol enthousiasme aan de slag om sporten en bewegen in Apeldoorn mogelijk te maken voor iedereen.

Bekijk hier het Apeldoorns Sportakkoord: https://tinyurl.com/y67tsvel

ISO 9001 HKZ