Tekstgrootte: Voorkeuren

06-02-2015Aankondiging symposium SOLK, van inzicht naar interventie

De fitnesszaal van Zintens

Vrijdag 24 april is een dag om alvast vrij te houden in uw agenda. Zintens organiseert dan het symposium SOLK, van inzicht naar interventie. Op dit symposium presenteren enkele vooraanstaande wetenschappers hun inzichten over SOLK en de vereiste aanpak.

Vijf jaar geleden is Zintens gestart met de multidisciplinaire arbeidstrainingen voor mensen met SOLK. In datzelfde jaar werd de  multidisciplinaire richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en Somatoforme stoornissen gepubliceerd. Reden genoeg om vijf jaar later stil te staan bij de stand van zaken op dit gebied. 

Het programma
Het programma start met een presentatie van Jan Houtveen, auteur van het boek “De dokter kan niets vinden” Daarna geeft ook Ben van Cranenburgh, onder andere auteur van het boek “Pijn, waarom” zijn onderbouwde visie op de problematiek. Vervolgens gaat Peter Lucassen, huisarts en senior onderzoeker eerstelijns geneeskunde van het UMC St Radboud in Nijmegen, in op het grote belang van goede communicatie en het stepped care principe. Tot slot presenteert het team van Zintens zijn werkwijze met aandacht voor het gemodificeerde gevolgenmodel, graded exercise therapy, cognitieve gedragstherapie en re-integratie ondanks klachten.

Binnenkort ontvangen verwijzers hiervoor de uitnodiging en aanvullende details over inschrijving en accreditatie. Uitgebreide informatie is dan ook te lezen op de websites www.zintens.nl en www.grootklimmendaal.nl.

 

uitgelicht_4

Zintens

Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Algemene adresgegevens

Bezoekadres:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 62 59
Fax (026) 352 63 99

Postadres:
Postbus 9044
6800 GG Arnhem

Klimmendaal